Wat is stakeholdermanagement?

Stakeholdermanagement is het proces van het managen van de verwachtingen van iedereen (Engels: stakeholders, Nederlands: belanghebbenden) die op een of andere manier betrokken is bij een organisatie of project. Met behulp van stakeholdermanagement kan een organisatie alle belanghebbenden op de juiste manier beïnvloeden.

Wanneer een organisatie in staat is om de verwachtingen en afgesproken doelstellingen van stakeholders op een juiste manier te behartigen zal dit leiden tot win-win situaties voor zowel de organisatie en de stakeholders.

Juist in de tijd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt voor organisaties en projecten wordt het integreren van stakeholder management in de strategie van de organisatie steeds vaker toegepast.

Direct aan de slag met stakeholdermanagement?

Wil je meer weten over de theorie van stakeholdermanagent of ben je opzoek naar een effectieve manier om stakeholdermanagement te implementeren binnen jullie organisatie?

Met behulp van onze handleiding “Stakeholdermanagement – van strategie naar implementatie in 4 stappen” heb je een fantastisch hulpmiddel in handen om direct aan de slag te gaan met dit interessante onderwerp.

Wat is het doel van deze handleiding?

Het doel van deze handleiding is om door middel van een combinatie van theorie en praktijk organisaties handvaten te geven om op een efficiënte manier stakeholdermanagent te integreren in de bestaande bedrijfsprocessen.

Download handleiding stakeholdermanagement – Van strategie naar implementatie in 4 stappen.

[ Bekijk inhoud van de handleiding via deze link ]

 

Inhoud Optie 1: Optie 2:
Handleiding Stakeholder management ✔   ✔ 
Templates ✔  ✔ 
Uitgewerkte praktijkvoorbeelden  ✔  ✔ 
30 minuten 1-on-1 online advies  ✔ 

Na het afronden van de bestelling zijn de downloads direct beschikbaar voor gebruik. Je ontvangt de factuur op het opgegeven emailadres..

        

Plaats in winkelwagen. Inclusief 21% BTW

 

Screenshots praktijkvoorbeeld webwinkel

Template 1: Voice of the Stakeholders

Template 2: Belang en invloed matrix

Template 3: Strategie kaart & communicatieplan