Root-Cause-Analyse handeiding + praktijkvoorbeeld

Root Cause Analyse

Opzoek naar een praktijkvoorbeeld voor het uitvoeren van een root-cause-analyse?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in mogelijkheden en het toepassen van de oorzaak-gevolg analyse. Met deze methode zet je “ongewenste gebeurtenissen” eenvoudig om in kansen en nieuwe mogelijkheden.

De oorzaak-gevolg analyse is een probleemoplossend proces voor het uitvoeren van een onderzoek naar een ongewenste gebeurtenis (probleem).
Het voornaamste doel van deze methode is om verder te kijken dan een oplossing voor het directe probleem.

In deze handleiding wordt de oorzaak en gevolg analyse op een eenvoudige en praktische manier uitgelegd. Met behulp van een stappenplan worden alle aspecten van deze methode besproken. Na het lezen van deze handleiding beschik je over voldoende inzicht om zelf aan de slag te gaan met deze krachtige tool.

Een gebeurtenis is een situatie die een (negatieve) invloed heeft of kan hebben op het behalen van de beoogde doelstellingen van een organisatie, bedrijf, proces of project.

Praktijkboek Oorzaak-gevolg analyse

Download het praktijkboek en ga direct aan de slag met het gestructureerd uitvoeren van een oorzaak-gevolg analyse. De bijbehorende templates zijn als premium download te bestellen.

Selecteer hier je download:

Plaats in winkelwagen. Inclusief 21% BTW
Niet goed, geld terug’-garantie & herroepingsrecht

Wanneer u niet tevreden bent over de toegevoegde waarde van de bestelde download(s) kunt u het volledige aankoopbedrag binnen 30 dagen na ontvangst terugvragen.

Ons streven is een 100% klanttevredenheid. Het aanbieden van de ‘niet goed, geld terug’-garantie als aanvulling op het herroepingsrecht geeft ons dan ook de mogelijkheid om onze service continu te blijven verbeteren.