Wat is een Six Sigma Yellow Belt

Yellow Belts hebben een korte opleiding gehad in de Six Sigma aanpak. Zij kunnen deelnemen in Six Sixma projecten als medewerkers. Daarnaast spelen de Yellow Belts een belangrijke rol bij het detecteren van vraagstukken die mogelijk met Six Sigma kunnen worden aangepakt.

Wat kan een Six Sigma Yellow Belt?

Een Yellow Belt heeft basis kennis van Six Sigma, maar voert geen zelfstandige kleine projecten uit zoals een Green Belt.

De Lean Six Sigma Yellow Belt is bekend met de Lean Management en/of Lean Manufacturing principes en de Six Sigma aanpak.

De Yellow Belt werkt zelfstandig aan het oplossen van problemen in zijn eigen werkomgeving. Ook neemt de Yellow Belt als teamlid deel aan grotere Lean of Six Sigma projecten.

Yellow Belt training:

De Yellow Belt training geeft een eerste overzicht van de Six Sigma DMAIC methode, de voordelen, de nadelen en de valkuilen.

Overige projectleden

Deelnemers die voor hun zeer specifieke kennis aan een Six Sigma project deelnemen, de zogenaamde  “Subject Matter Experts” (SME) moeten minimaal een Yellow Belt training hebben gevolgd.


Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie feedback op de artikelen die wij publiceren op handigevragen.nl.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van handigevragen.nl te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.