Six Sigma rol van de Green Belt

Wat is een Six Sigma Green Belt?

De Green Belts is het tweede opleidingsniveau binnen Six Sigma. Green Belts besteden meestal een deel van hun tijd aan Six Sigma projecten. Zij pakken vaak minder omvangrijke en minder gecompliceerde Six Sigma vraagstukken op.
De Green Belt ondersteunt de Black Belt bji de projecten of voert zelfstandig kleine projecten uit.

Een Green Belt is (aankomende) projectleider of lijnmanager. Deze werken parttime en projectmatig aan procesverbeteringen binnen de organisatie. Zij worden hierbij getraind en/of gecoacht door (Master) Black Belts.

Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische kennis, Lean management, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma methodiek bereikt de Green Belt significante verbeteringen in doorlooptijd en kwaliteit.

Verschillen tussen Black Belt en Green Belt:

  • Green belt kan six sigma projecten managen, een black belt kan projecten opzetten;
  • Black belts sturen green belts aan.

 Green Belt training:

Het kennisgebied van de Green Belt training is vastgelegd in een Body of Knowledge (BOK) van de American Society for Quality (ASQ). Men maakt bij het analyseren van data gebruik van statische functies in bijvoorbeeld excel. Na afloop wordt getoetst of de kandidaat voldoende kennis heeft van Six Sigma. De toets levert bij slagen het Six Sigma Green Belt certificaat op.

Online Lean SixSixgma trainingen

Ben je opzoek naar een Lean SixSigma training? Bekijk dan het trainingsaanbod van een van onze partners GoLeanSixSigma.com. Belangrijk: Alle trainingen zijn Engelstalig.

Black Belt training & certificatie

Green Belt training & certificatie

Yellow Belt training & certificatie

White Belt training & certificatie

Lean training & certificatie

Lean and Six Sigma resources

Aanvullende informatie:

Alle referenties naar de online Lean SixSigma trainingen zijn op basis van onze affiliate samenwerking met de betreffende partner. Bij een eventuele aanschaf van een dienst bij deze partner verloopt alle communicatie direct met deze partner. Voor inhoudelijke vragen over de aangeboden trainingen, cursussen en materialen kun je eenvoudig contact opnemen met de customer service van de desbetreffende partner. De keuze om gebruik te maken van deze mogelijkheden ligt geheel bij onze bezoekers. Voor ons is het aanbieden van deze aanvullende informatie interessant omdat wij  voor iedere succesvolle inschrijving of aankoop bij een van onze partners een commissie ontvangen waarmee we onze eigen website verder kunnen ontwikkelen.