Wat is een Six Sigma Green Belt?

De Green Belts is het tweede opleidingsniveau binnen Six Sigma. Green Belts besteden meestal een deel van hun tijd aan Six Sigma projecten. Zij pakken vaak minder omvangrijke en minder gecompliceerde Six Sigma vraagstukken op.
De Green Belt ondersteunt de Black Belt bji de projecten of voert zelfstandig kleine projecten uit.

Een Green Belt is (aankomende) projectleider of lijnmanager. Deze werken parttime en projectmatig aan procesverbeteringen binnen de organisatie. Zij worden hierbij getraind en/of gecoacht door (Master) Black Belts.

Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische kennis, Lean management, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma methodiek bereikt de Green Belt significante verbeteringen in doorlooptijd en kwaliteit.

Verschillen tussen Black Belt en Green Belt:

  • Green belt kan six sigma projecten managen, een black belt kan projecten opzetten;
  • Black belts sturen green belts aan.

 Green Belt training:

Het kennisgebied van de Green Belt training is vastgelegd in een Body of Knowledge (BOK) van de American Society for Quality (ASQ). Men maakt bij het analyseren van data gebruik van statische functies in bijvoorbeeld excel. Na afloop wordt getoetst of de kandidaat voldoende kennis heeft van Six Sigma. De toets levert bij slagen het Six Sigma Green Belt certificaat op.

Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie feedback op de artikelen die wij publiceren op handigevragen.nl.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van handigevragen.nl te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.