Opleidingen

Lean Six Sigma opleidingen en cursussen

De Six Sigma projecten worden ingehangen in een vooraf bepaalde organisatiestructuur waarin een aantal rollen worden gedefinieerd. In deze teams zijn de rollen gedefinieerd naar analogie van de karate sport: Champions, Master Black Belts, Black Belts, Green Belt en Yellow Belts.

De namen van de rollen die de managers en de medewerkers representeren refereren aan de oosterse vechtsporten en is zo gekozen omdat de projectleider ook eigenschappen van een dergelijke sporter moet hebben, zoals geduld en respect, om het proces te kunnen bevechten.

De programma organisatie of projectmanagement voor een Six Sigma aanpak is gebaseerd op een hiërarchie met vijf rollen:

 • Six Sigma Champions:
  • Het Champion team definieert en beoordeelt de Lean Six Sigma verbeterprojecten, fungeert als de strategische leider en het is verantwoordelijk voor het wegnemen van de belemmeringen van de projectteams.
 • Six Sigma Master Black Belts:
  • De Master Black Belt treeds als verandermanager en inhoudelijke coach en beidt de hoogwaardige kennis en kwaliteit als gereedschap voor de projectteams.
 • Six Sigma Black Belts:
  • De Black Belt managed en controleert de projecten.
 • Six Sigma Green Belts:
  • De Green Belt ondersteuent de Black Belt.
 • Six Sigma Yellow Belts / White Belts:
  • De Orange Belts of Yellow Belts zijn de basis van het Lean Six Sigma programma. Zij kennen en begrijpen de elementiare toepassing van statistische begrippen die worden gebruikt bij het verbeteren van processen. Zij zijn de toekomstige Green Belts.

Online Lean SixSixgma trainingen

Ben je opzoek naar een Lean SixSigma training? Bekijk dan het trainingsaanbod van een van onze partners GoLeanSixSigma.com. Belangrijk: Alle trainingen zijn Engelstalig.

Black Belt training & certificatie

Green Belt training & certificatie

Yellow Belt training & certificatie

White Belt training & certificatie

Lean training & certificatie

Lean and Six Sigma resources

Download gratis & premium business templates:

Bezoek onze pagina met gratis business downloads via deze link.

Aanvullende informatie:

Alle referenties naar de online Lean SixSigma trainingen zijn op basis van onze affiliate samenwerking met de betreffende partner. Bij een eventuele aanschaf van een dienst bij deze partner verloopt alle communicatie direct met deze partner. Voor inhoudelijke vragen over de aangeboden trainingen, cursussen en materialen kun je eenvoudig contact opnemen met de customer service van de desbetreffende partner. De keuze om gebruik te maken van deze mogelijkheden ligt geheel bij onze bezoekers. Voor ons is het aanbieden van deze aanvullende informatie interessant omdat wij  voor iedere succesvolle inschrijving of aankoop bij een van onze partners een commissie ontvangen waarmee we onze eigen website verder kunnen ontwikkelen.