Lean management | Wat is Lean Management?

Wat is Lean management?

 • Lean management is een universele managementtool geworden voor het leveren van waarde en het optimaliseren van werkprocessen.
 • Lean management is een aanpak voor het runnen van een organisatie die het concept van continue verbetering ondersteunt. Het is een voortdurende inspanning om producten, diensten of processen te verbeteren, die in de loop van de tijd een “incrementele” verbetering vereisen om de efficiëntie en kwaliteit te verbeteren.
 • Lean management maakt gebruik van methoden om factoren te elimineren die tijd, moeite of geld verspillen. Dit wordt bereikt door een bedrijfsproces te analyseren en het vervolgens te herzien of door stappen te verwijderen die geen waarde creëren voor klanten.

Lean management-principes

Lean management-principes zijn afgeleid van de Japanse maakindustrie en omvatten:

 1. Definitie van waarde vanuit het standpunt van de eindklant.
 2. Identificeren van elke stap in een bedrijfsproces en elimineren van die stappen die geen waarde creëren.
 3. Het maken van de waardevormende stappen gebeurt in een strakke volgorde.
 4. Herhaling van de eerste drie stappen op continue basis totdat alle afvalstoffen zijn verwijderd.

Deze lean-principes zorgen ervoor dat de processen die een product op de markt brengen, van begin tot eind kosteneffectief blijven.

Lean productie of lean manufacturing is een systematische methode voor het elimineren van afvalstoffen binnen een productieproces. Dit kan afval omvatten dat is ontstaan door ongelijkheid in werkbelastingen, overbelasting en werk dat geen waarde toevoegt. Vanuit het oogpunt van de klant die een service of product gebruikt, is ‘waarde’ een proces of actie waarvoor een klant bereid is te betalen.

Download complete lijst met 184 uitgewerkte SMART KPI’s (Excel-bestand)

Bent u op zoek naar voorbeelden van kritieke prestatie-indicatoren? Download dan eenvoudig en snel de volledige lijst met 184 veel gebruikte KPI’s. De lijst met 184 uitgewerkte SMART KPI’s is een handig hulpmiddel voor iedereen die opzoek is naar:
 • Voorbeeld KPI’s inclusief formules, definities en praktijkvoorbeelden;
 • KPI performance dashboards templates;
 • Tabellen & grafieken templates voor verzamelen data;
 • Inspiratie voor selecteren nieuwe KPI's.

Bekijk via deze link het inkijk-exemplaar van de Excel SMART KPI database.

Download kenmerken:

 •   100% aanpasbaar
 •   Gratis inkijk-exemplaar beschikbaar
 •   30 dagen ‘niet goed, geld terug’-garantie & herroepingsrecht
 •   Download direct beschikbaar na betaling;
 •   Factuur ontvangt u automatisch via e-mail

Kies download-optie:

Plaats in winkelwagen. Inclusief 21% BTW

'Niet goed, geld terug'-garantie & herroepingsrecht

Wanneer u niet tevreden bent over de toegevoegde waarde van de bestelde download(s) kunt u het volledige aankoopbedrag binnen 30 dagen na ontvangst terugvragen. Ons streven is een 100% klanttevredenheid. Het aanbieden van de ‘niet goed, geld terug’-garantie als aanvulling op het herroepingsrecht geeft ons dan ook de mogelijkheid om onze service continu te blijven verbeteren.

Hoe werkt het 45 minuten "1-op-1" persoonlijk advies?

Wanneer u kiest voor de Business Pro versie plannen we op een nader te bepalen datum en tijdstip een meeting in waarin we, op basis van uw vragen, advies op maat kunnen aanbieden. Aanvullende instructies hoe we deze 1-op-1 sessie gaan inplannen ontvangt u als onderdeel van de bestelling. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van het 1-op1 advies, neem dan even contact met ons op via de klantenservice pagina.