Categorieën
Lean

Continuous Quality Improvement Alphabet – Kanban

Kanban Lessons Learned & Best Practices

Kanban. More of a tool than a philosophy. It takes its name from the Japanese word meaning sign or card. Kanban is related to JIT, but is in fact the means through which JIT is managed to form a “pull” system. This “pull” system ensures that product is provided to each customer on time and in the amount needed. This is accomplished with kanban cards visibly displayed with what is needed, when it’s needed and how much is needed. Benefits of this process are reduction in work-in-process, less space and lower cost of waste due to less inventory.


Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie feedback op de artikelen die wij publiceren op handigevragen.nl.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van handigevragen.nl te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.