Artikel tip: De rol van HR binnen Lean Sig Sigma Projecten

Lean Sixsigma tools

Afgelopen week kwamen wij een interessant artikel tegen op de website van logistiek.nl over de relatie tussen Human Resource (HR) en Lean Six Sigma projecten en initiatieven. Het hele artikel is via deze link te lezen.

Ook wij zijn van mening dat op dit vlak nog veel winst te behalen valt. Voor nu laten we het even alleen bij deze referentie. Het onderwerp zelf is op onze actielijst gezet voor verder onderzoek.

HR versus Lean Sig Sigma

  • Hoe kun je Lean Six Sigma toepassen op HR processen?
  • Hoe kun je HR betrekken bij Lean Six Sigma processen?
  • Welke rol heeft HR bij het begeleiden van Lean Six Sigma processen?
  • Wat zijn HR verantwoordelijkheden m.b.t. LEan Six Sigma Processen?

2 gedachten over “Artikel tip: De rol van HR binnen Lean Sig Sigma Projecten”

  1. Als je LEAN echt als management tool ziet dan is dit toch geen verrassing! Maar dan moet het wel een strategische keuze zijn. In de praktijk is het vaak een onderdeel van kwaliteitsmanagement of nog erger ,een project om snel kosten te reduceren. Dat laatste is kortzichtig en geeft lean een negatief karakter. Kwaliteitsmanagement gaat echter steeds meer over naar bedrijfsmanagement en dan is lean een uitstekende management tool om organisaties effectief en procesgericht samen te laten werken. Ook uitstekend te combineren met normen als ISO of HKZ indien gewenst. De rol van HR komt dan met name te liggen op de ontwikkeling en begeleiding van de management stijl. Dat is vaak de hobbel die genomen moet worden om een echte transitie te maken. Wil je mijn praktijkervaringen lezen dan nodig ik je uit naar mijn blog http://www.leanquality.nl/blog/
    Suggesties, aanvullingen en andere ervaringen zijn welkom.
    Delen is vermenigvuldigen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *